ТАЙНИ БОГОМИЛСКИ УМЕНИЯ №11

22 януари 2017 05:23

11. Здравей Здраве в Габрово ТАЙНИТЕ ЗНАНИЯ СТАВАТ ЯВНИ ШЕСТ ДНИ ДО габровската реплика на ФЕСТИВАЛА "Здравей Здраве" - 28-29 януари.


ЗАЩО ИЗБУХНА ДУХЪТ НА БОГОМИЛСТВОТО, ЗАЩО ИЗПЪЛЗЯ ИЗПОД ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКА И СЕ ПОДЕМА ОТ ВСИ СТРАНИ?
Приписка върху една библия. 08.2014. „Да се помни кога третината от българите се попиляха по света. Половината България вече е изгризана от политици, цигани и мишки. Животът поскъпна и оскотя. Мафиоти ограбиха банките и отрудения човек плати за това. Отчаяни хора тръгнаха на запад и отвъд океана да търсят нормален живот. Помогни им Господи да го намерят. Циганите останаха гладни и се заеха да обезкостяват изоставените села. До последната керемида. За горите ги наеха да извършат същото. Полицията ги остави да върлуват, дъждът, снегът и мишките вървяха най-отзад и превръщаха всичко в кочина. Няма лекарство за болестта...“
Има лекарство за болестта. Защото тази болест се казва Силата на разрушението и срещу нея може да възлезе само Силата на сътворението. И тя ни показва бягство от градовете, връщане към земята и покаяние за всичко, което й сторихме. Няма да е лесно, но ще е спасително. Иде времето за изграждане на новите богомилски общиарии. В началото – виртуални. По-късно – реални, дружески, с нови къщички, скромни, но енергийно независими... Някои трябва да пази ведите, горите, докато не са разграбени и потъпкани докрай. Новите общиарии ще бъдат поревнувани от банкери и управници, но по-духовните от тези чиновници ще се присъединят. Кой не иска да спаси себе си и децата си. Идат новите хора, непокварените от Днешния ред. И те ще имат сетива да чуват гласа на Земята и растенията. Те ще чуят като лекарство за душата си и речитатива на Лимеца. Ето го:
РЕЧИТАТИВ НА ЛИМЕЦА „Аз съм бил твоят труд и твоят хляб, а ти си бил мой стопанин. Време е да се върнем един към друг? Занеси ме пак горе, при бедните земи, при каменистите чукари, само те ти останаха ненатровени. Знам, знам... посееш нещо, то измръзне; посееш друго, то изсъхне. Не се вайкай, настани ме там. Ще издърпам силата от земята, ще сваля огъня на Слънцето и планетите и ще ти ги дам в семената си. Тези семена ще са цепнати по средата, като белязани. Нека да помниш, когато се храниш с тях, че и двете сили са вътре, но аз съм ги слял в една. Поемай от тази храна всеки ден. Едно ядеш, две получаваш. Двете изблъскват от тебе трето, което не е твое и няма място в тялото ти. Не ме тори с химикали, от това нищо няма да произлезе. Винаги ще имаш по-малък добив, отколкото с другите пшеници. Но ако можеш да се нахраниш до насита с десет семена, защо ти е да имаш сто! Не ме лекувай с хербициди. Аз не се разболявам. На лекарството не е дадено да се разболява. Храни родилките с мен и в млякото им ще има всичко нужно за децата ти. Когато ти си болен, вземи от зърната ми една шепа, покажи ги на Слънцето и се помоли: „Господи, нека с тези частици от Твоето тяло в мен влезе и Твоята сила.“ После свари леко семената, разбъркай в тях един жълтък от яйце или лъжица мед и ги изяж. И ще бъдеш здрав. Когато вече ме имаш след жътва, не бързай да ме смелиш. Днес ме смели и до втората неделя ме изяж. И хлябът, който правиш от мен, да бъде без мая, защото маята те изпълва с плесени. И когато дъвчеш този хляб, прави го бавно и се изпълвай с мислите, които сега изричам пред теб. Само така можеш да се нахраниш истински. Хайде, излез от болницата, от кафенето, от колата и ме понеси нагоре. Бъди мой стопанин, както някога. Забравù за парите, които трябва да печелиш в града. В града вече всичката храна е отровена. Градът скоро ще дойде при теб и ще ти донесе парите си, но ще ме поиска в замяна. Ще имаш ли достатъчно от мен да му дадеш?... Както и да постъпиш с мен, каквото и да направиш от тези семена, които оставих в дланта ти, помни: само заедно можем да бъдем по-близо до Бога. Само ако ме посееш тази есен, аз ще се върна при теб през следващата, за да те направя честит. Само ако ме преродиш!”

За днес - толкова. Утре пак. И до фестивала - всеки ден и все така. Чудесата на "добрите хора", на врачовете, дълбоко подхранили вярата си със знание.

Писа рука Емилова

Препоръчани продукти

Купи всички Зърно от био лимец
Прочетете още...

Грипна епидемия! Какви билки да ползваме?

4 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

5 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

ЕРЕМИЯ ПРАЗНИК

АНГЕЛИКА-АРХАНГЕЛИКА

ОШИРЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО ПРИ АЛЕКС ОРБИТО

ИЗЦЕЛЯВАЩАТА ГЛАГОЛИЦА - ДОБРИЯТ ДУХ

УПОВАНИЕ

ЛЕСНОТО РАЖДАНЕ, БИЛКИТЕ И ГЛАГОЛИЦАТА

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част III

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част II

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ

СЛЪНЦЕГЛЕД

Очаквайте: ПАЗАЧЪТ НА СТИХИИТЕ от Емил Елмазов

ЛЮБОВНА ПОЕЗИЯ от ЕВГЕНИ ЕЛМАЗОВ

ЕМИЛ  ЕЛМАЗОВ - ЛЕЧИТЕЛЯТ НА ДУШИ

ЛЕК ПЪТ, МАЙСТОРЕ

ВСЕКИ Е СВОЙ СОБСТВЕН ЛЕЧИТЕЛ