СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XIII (край)

15 август 2018 06:21

НАШАТА ПОРЕДИЦА 
Четете, помнете, разпространявайте 

ГРИЖИ ЗА ЧИСТОТАТА НА КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ 
СКЛЕРОЗА НА АОРТАТА. ШУМ В УШИТЕ 

1. Смесват се 5 части цветове от арника, 4 части жълт кантарион. Една супена лъжица от сместа се залива с чаша вряла вода. Настойката се изпива на малки глътки за един ден.

2.
Смесват се 3 части стъбла от седефче, 3 части стъбла от дива мащерка, 4 части листа от маточина. Супена лъжица от сместа се залива с чаша студена вода и се оставя да престои 3 часа. След това се кипва 15 минути. Оставя се да престои 15 минути. Прецежда се и се охлажда. Пие се на глътки по 2 чаши дневно.

3.
Вземат се 2 супени лъжици стъбла от полски хвощ на чаша вряла вода. Приготвя се настойка. Пие се 1/4 чаша 4 пъти на ден.

4.
С чаша гореща вода се заливат 20 шипки и се варят 10 минути. Настойката престоява едно денонощие. Пие се по половин чаша два пъти дневно.

5.
Една част млади хвойнови клончета се накисват в 10 части вода. Пие се по половин чаша дневно.

6.
Приготвя се ,,фитонциден сандвич“: в слънчогледово олио се замесват счукани орехи и подсолен счукан чесън. Получената паста се маже на хляб и се яде.

7.
Смесват се 2 части стъбла от бял равнец и по 1 част стъбла от бял имел, полски хвощ, листа от зимзелен, цветове от глог. Приготвя се водна настойка. Пие се на глътки през деня.

8.
250g чесън се изчиства и се настъргва на неметално ренде (или се счуква в дървен хаван). Получената каша се слага в стъклен буркан, залива се с 200g алкохол (ракия), затваря се плътно и се оставя в хладилника в продължение на 10 дни. След това се прецежда през двуслойна марля и отново се държи за 3 дни в хладилника. Три пъти на ден половин час преди ядене и се пие следната смес: в 50g мляко се капват определен брой капки, според следната схема:
1-ви ден: сутрин - 1, през деня - 2, вечер - 3;
2-и ден: сутрин - 4, през деня - 5, вечер - 6.
И така до достигане на 25 капки дневно. С това количество се доизпива алкохолната настойка от чесъна. Лечението може да се повтори след 3-5 месеца.
Важното тук е да не се допуска настойката да влиза в съприкосновение с метални съдове.

9.
Чаена лъжица от млади стъбла от куче грозде, заедно с листата и цветовете, се накисват в 2 чаши вряла вода. Пие се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден преди ядене.

10.
Чаена лъжица от счукани луковици на див чесън се заливат с чаша вода и престояват 1 час. Пие се по 1/4 чаша 3 пъти на ден преди ядене.

11.
Смесват се по 3 части: плодове от офика и глог, корени от дилянка и по 2 части: семена от морков, копър, стръкове от хвощ, цветове от синчец. Приготвя се настойка и се пие 1/4 чаша 3 пъти на ден.

ХИПЕРТОНИЯ 

1.
Две супени лъжици от цветове или листа от глог се заливат с 2 чаши вряла вода. Настойката престоява 2 часа. Охлажда се и се прецежда. Пие се половин час преди ядене по 1/4 чаша 3 пъти дневно.

2.
Смесват се 30g цветове и листа от глог, 15g стъбла от полски хвощ, 30g стъбла от бял имел, 30g цветове от черен бъз, 5g морско зеле, 5g листа от маточина, 5g мента, 10g корени от дилянка. Сместа се залива с чаша вряла вода и се вари 5 минути. Охлажда се и се прецежда. Отварата се пие 3 пъти на ден по 2 супени лъжици след ядене.

3.
С чаша вода се залива 1 чаена лъжица от стъбла на бял имел и се оставя да престои 3-5 дни. Прецежда се. Пие се 2-3 пъти на ден по 2 супени лъжици след ядене.

4.
С чаша вряла вода се заливат 20g стъбла от полски хвощ. Оставя се да престои 20 минути. Охлажда се и се прецежда. Пие се по 1/3 чаша 3 пъти на ден след ядене.

5. Заливат се с две чаши вода 3-4 чаени лъжички ситно нарязани листа от червена боровинка. Престоява 20 минути. Прецежда се. Пие се по половин чаша 3-4 пъти на ден.

6. С чаша вряла вода се заливат 5g сухи листа от черно френско грозде. Престоява 20 минути. Охлажда се и се прецежда. Пие се по половин чаша 2 пъти дневно.

7. Супена лъжица от счукани корени на бял оман се заливат с чаша вряла вода. Приготвената настойка се охлажда, прецежда и се изтисква. Пие се леко затоплена по половин чаша 2-3 пъти дневно 1 час преди ядене.

8. Счукват се плодове от градински копър и 1 чаена лъжица от тях се залива с 1,5 чаши вряла вода. Пие се по половин чаша 3 пъти на ден.

9. За целия цикъл на лечението са нужни 6 лимона за приготвяне на настойката. Първите 2 от тях (а после и останалите) се нарязват на дребно, поставят се в съд и се посипват с 1,5 чаши захар. Престояват 6 дни. Настойката се прецежда и се изпива за един ден. След 2 дни се нарязват и посипват със захар следващите 2 лимона, които също престояват 6 дни. Същото се прави и с последните два лимона. В дните, когато се пие настойката, не се яде друго. В края на лечението в 0,5L мляко се пускат 5 - 8 бучки захар, млякото се сварява и в него се изтисква половин лимон, с леко разбъркване. Веднага щом млякото се пресече, трябва да се изпие все още топло, на малки глътки. Да се пие постоянно, до стабилно понижение на кръвното налягане.

10. Взимат се 200g мед, 200g сок от морков, 100g оксикокус, 100g спирт. Сместа престоява 3 дни на тъмно. Размесва се, прецежда се и се пие по 3 пъти на ден по супена лъжица.

11. Счукват се 2 големи глави чесън и се заливат с чаша ракия. Сместа престоява 15 дни. Прецежда се и се пие по 20 капки 3 пъти дневно преди ядене. Курсът на лечение е 3 седмици.

ХИПОТОНИЯ 

1. От корени на високостъблена аралия се приготвя спиртна настойка от 70 градусов алкохол в съотношение 1:5. Прецежда се през марля. Пие се по 30-40 капки дневно.

2. С две чаши вода се заливат 30g корени от гръмотрън. Вари се 5 минути и се приготвя настойка. Пие се по 1/4 чаша 3 пъти на ден преди ядене в продължение на 3 седмици.

3. 10g стъбла от жълт кантарион се заливат с чаша вряла вода. Приготвя се настойка. Пие се по 1/3 чаша половин час преди ядене.

4. Взима се горчив пелин (бял пелин). Приготвя се настойка в 70 градусов спирт в съотношение 1:5. Прецежда се през марля. Налива се в шише. Пие се 30 капки 3 пъти на ден преди ядене.

5. Една супена лъжица от пресни или изсушени плодове от китайски лимонник се залива с чаша кипяща вода. Престоява 2 часа. Пие се по 2 супени лъжици 4 пъти на ден.

(Книгата можете да си поръчате от bilkaria.com Цена 7 лв.)

Прочетете още...

Грипна епидемия! Какви билки да ползваме?

4 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

5 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

ЕРЕМИЯ ПРАЗНИК

АНГЕЛИКА-АРХАНГЕЛИКА

ОШИРЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО ПРИ АЛЕКС ОРБИТО

ИЗЦЕЛЯВАЩАТА ГЛАГОЛИЦА - ДОБРИЯТ ДУХ

УПОВАНИЕ

ЛЕСНОТО РАЖДАНЕ, БИЛКИТЕ И ГЛАГОЛИЦАТА

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част III

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част II

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ

СЛЪНЦЕГЛЕД

Очаквайте: ПАЗАЧЪТ НА СТИХИИТЕ от Емил Елмазов

ЛЮБОВНА ПОЕЗИЯ от ЕВГЕНИ ЕЛМАЗОВ

ЕМИЛ  ЕЛМАЗОВ - ЛЕЧИТЕЛЯТ НА ДУШИ

ЛЕК ПЪТ, МАЙСТОРЕ

ВСЕКИ Е СВОЙ СОБСТВЕН ЛЕЧИТЕЛ