ЛЕК ПЪТ, МАЙСТОРЕ

11 август 2019 18:06

Скъпи читатели, използвам тази рубрика „Сладко-горчиво“ защото живота ни предлага както изключително сладки, така и нетърпимо горчиви моменти. Дълго време ние ви забавлявахме и интригувахме с множество интересни и поучителни статии и въпроси, но дойде момент със сълзи на очи да ви съобщим една повече от горчива вест.

Днес 11.08.2019 г. се разделихме с една велика личност. Сутринта вместо на път по земите на България, която той толкова обичаше, съдбата е решила, че неговата пресветла душа е готова да поеме на пътешествие към небето в търсене на отговори, въпросите на които ние не сме готови дори да зададем.

Емил Елмазов беше едно безценно богатство за България и всички нас. Много от Вас имат честта да го познават като лечител, поет, писател, журналист, изследовател, възкресител на българското билкарско изкуство, иноватор в много области, но преди всичко като грижовен и незаменим приятел. Ние от екипът на неговата Билкария имахме привилегията да го познаваме като баща, спътник, водач, опора и да се възхищаваме на неговият безкраен оптимизъм и вяра в добротата на човека и бъдещето на България и Билкария.

Той имаше дарбата да насърчава човек да постигне повече отколкото е предполагал, че може. Днес ни поставя на изпитание да продължим неговото велико дело и само бъдещето ще ни покаже колко наистина огромен е бил товарът върху силните му плещи. Неговите лекции ни вдъхновяваха, стихотворенията му галеха душите ни и ни караха да погледнем в тях, да не ги пренебрегваме.  Перото му ни връщаше вярата в доброто и ни караше да прегърнем с цялата си любов Природата и да се грижим за нейните деца – билките.

Завинаги ще бъдеш в сърцата ни.
Сбогом повелителю на билките, пътувай сред звездите и дано отново се срещнем нейде из вселенските пътеки.

Георги Елмазов
зам. гл. ред. Вестник-книга

Прочетете още...

Грипна епидемия! Какви билки да ползваме?

4 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

5 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

ЕРЕМИЯ ПРАЗНИК

АНГЕЛИКА-АРХАНГЕЛИКА

ОШИРЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО ПРИ АЛЕКС ОРБИТО

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XIII (край)

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XII

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XI

ИЗЦЕЛЯВАЩАТА ГЛАГОЛИЦА - ДОБРИЯТ ДУХ

УПОВАНИЕ

ЛЕСНОТО РАЖДАНЕ, БИЛКИТЕ И ГЛАГОЛИЦАТА

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част III

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част II

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ

СЛЪНЦЕГЛЕД

Очаквайте: ПАЗАЧЪТ НА СТИХИИТЕ от Емил Елмазов

ЛЮБОВНА ПОЕЗИЯ от ЕВГЕНИ ЕЛМАЗОВ