СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК X

12 август 2018 06:38

НАШАТА ПОРЕДИЦА 
Четете, помнете, разпространявайте

ТРИ СРЕДСТВА ПРОТИВ ЗЪБОБОЛ 
Колкото и мъчителна да е болката в зъбите, не винаги болният може веднага да отиде на зъболекар. Тогава на помощ могат да се притекат домашни средства, които спасяват болния от мъчителната болка.

1. Почти във всички къщи има градински чай (салвия). От него се прави топла отвара и се промива болното място в устата, като течността се държи върху болния участък от венците. Поемането на нова отвара в устата трябва да се прави от 3 до 5 пъти в течение на половин час, след което болката стихва.
2. Взима се парче сланина (прясна или солена). Ако е солена, солта трябва да се изстърже. Парчето се слага в устата, между бузата и болния венец и се държи там 10 – 15 минути, докато болката не изчезне. След това болният се отървава от мъките си за доста дълго време.
3. В ухото, откъм страната на болния зъб се пъха коренче от живовлек и се държи там до изчезване на болката. Това става много бързо.

ОРИГИНАЛНО СРЕДСТВО ПРОТИВ ЗЪБОБОЛ 
Знахарите лекуват зъбобол по много особен начин. Преди всичко натриват вътрешната страна на китката с чесън. После привързват към нея (в мястото, където се усеща пулса) счукан чесън, силно стягат превръзката, за да може чесънът плътно да прилепне към китката и особено към мястото на пулса. Когато зъбната болка е от дясната страна – превръзката с чесън се прави откъм лявата страна, и обратно. Под чесъна трябва да се постави памучно парче.

НАРОДЕН НАЧИН ЗА ЛЕКУВАНЕ НА ПОДУТ И НАБЪБНАЛ ВЕНЕЦ (ЗАБРАЛ) 
На дъното на малка тенджерка се сипва 1/4 чаша течен липов мед. Взима се много стар и много ръждясал гвоздей, нагрява се на огън до червено и се пуска в меда. При това около гвоздея ще се образува гъсто черно вещество, подобно на катран. С това черно вещество трябва да се намаже болният венец, преди всичко вечер преди лягане. Отокът върху венеца много бързо се пробива, гнойта изтича, отокът спада и болният бързо получава облекчение. Гвоздеят непременно трябва да бъде стар и силно ръждясал. Точно ръждата тук играе важна роля.

НАРОДНО СРЕДСТВО ПРОТИВ МАЛОКРЪВИЕ И СКЛЕРОЗА 
Много руски знахари подкрепят мнението, че чесънът е най – доброто средство против склероза и малокръвие. Но не всеки може да яде чесън. На такъв болен се препоръчва настойка от чесън. Изчистват се и се измиват 300g чесън и се поставят в 2 – литрова бутилка; заливат се с 1L чист спирт и се оставят да престоят 3 седмици. Доза: 20g от настойката в 1/2 чаша мляко 3 пъти на ден.н Трябва да се отбележи, обаче, че все пак настойката от чесън действа по – слабо, отколкото самия чесън.

ЗА ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА ЧЕСЪНА 
В народната медицина чесънът се употребява твърде много. Той е особено добър за подпомагане на храносмилането. Чесънът възбужда апетита, засилва отделянето на храносмилателни ферменти, подпомага доброто усвояване на храната. Той има болкоуспокояващо въздействие върху червата, засилва отделянето на урина и усилва дейността на половите жлези. Употребява се при лекуване на хипертонична болест и атеросклероза. Настойка от чесън в народната медицина е лечебно свойство при камъни в бъбреците и пикочния мехур, а също и при ревматизъм и подагра. Чесънът често се използва при авитаминози, болести на дихателните органи, кожата, червата и някой инфекциозни заболявания. Не по – малко разнообразно е външното приложение на чесъна. При простудни заболявания, бронхиална астма и коклюш гърдите се натриват с кашица от чесън, счукан и премесен с краве масло или свинска мас. А за бързо узряване на цирей и размекване на болезнени мазоли се приготвя кашица от печен чесън и краве масло или чесън сварен в мляко. Брадавици, лишеи, екземи и други кожни се лекуват с кашица от прясно мляко, счукан чесън или сок от чесън. За укрепване на косата – в корените върху кожата на главата се натрива сок от чесън. Кашица от прясно счукан чесън, наложен върху марля, лекува гнойни и бавно зарастващи рани. Същата кашица се използва и в генекологичната практика за лечение на трихомонадни колити. Много разпространено е и използването на чесъна като противоглистно средство, особено при деца. В такива случаи кашица или цяла скилидка чесън се пъха в ануса или се прави клизма с топла отвара от чесън.

Препоръчани продукти

Купи всички Градински чай
Прочетете още...

Грипна епидемия! Какви билки да ползваме?

4 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

5 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

ЕРЕМИЯ ПРАЗНИК

АНГЕЛИКА-АРХАНГЕЛИКА

ОШИРЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО ПРИ АЛЕКС ОРБИТО

ИЗЦЕЛЯВАЩАТА ГЛАГОЛИЦА - ДОБРИЯТ ДУХ

УПОВАНИЕ

ЛЕСНОТО РАЖДАНЕ, БИЛКИТЕ И ГЛАГОЛИЦАТА

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част III

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част II

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ

СЛЪНЦЕГЛЕД

Очаквайте: ПАЗАЧЪТ НА СТИХИИТЕ от Емил Елмазов

ЛЮБОВНА ПОЕЗИЯ от ЕВГЕНИ ЕЛМАЗОВ

ЕМИЛ  ЕЛМАЗОВ - ЛЕЧИТЕЛЯТ НА ДУШИ

ЛЕК ПЪТ, МАЙСТОРЕ

ВСЕКИ Е СВОЙ СОБСТВЕН ЛЕЧИТЕЛ