СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК IX

11 август 2018 06:38

НАШАТА ПОРЕДИЦА 
Четете, помнете, разпространявайте 

ЕСТЕСТВЕНО СРЕДСТВО ПРОТИВ СЛЪНЧЕВО ИЗГАРЯНЕ И СИЛНО ОБВЕТРЯВАНЕ 
Взима се малко суров жълтък от прясно кокоше яйце върху дланта и обилно се намазва лицето. Когато жълтъкът изсъхне, измива се с топла вода и сапун. Резултатът винаги е великолепен.

ТИБЕТСКИ БАЛСАМ ПРОТИВ НАВЯХВАНИЯ И РАЗТЯГАНЕ НА СУХОЖИЛИЯ 
Взима се белтък от кокоше яйце. Добавя се непълна чаена лъжица брашно и сместа се разбърква добре. Добавя се чаена лъжичка чист спирт. Добре разбърканата кашица се нанася на памучно парче, което се поставя върху болната става и стегнато се превързва.

АСТМА И ПОЛЕЗНИ СВЕДЕНИЯ ЗА АСТМАТИЦИ 
Астмата е следствие от натрупване на твърде голямо количество слуз в организма. Затова най – първото средство за лекуване на астмата е смес от сокове на хрян и лимон в равни части. Обаче за успешна работа с астмата болният трябва веднъж и завинаги да стане вегетарианец. В храната трябва да се употребяват повече сурови зеленчуци и плодове. Известни са много случаи, когато астматиците са се лекували напълно с помощта на сурова вегетарианска храна. Астмата не ги е безпокоила отново, докато не са минавали отново на готвена храна и месо, особено към продукти, съдържащи скорбяла, мляко и захар. Тогава те отново са се разболявали. Ето един знахарски начин за оказване на помощ на астматиците при пристъп: при внезапен пристъп (обикновено през нощта) трябва да се гълтат ечемично кафе, парчета лед, да се вдишва нишадърен спирт, върху прасците на краката се налагат синапени листчета, а тялото се разтрива с ръце. В стаята на болния от астма въздухът трябва винаги да е чист и в нея не бива да се пуши. Близко до възглавницата на болния трябва да се постави чинийка с нишадърен спирт.

Прочетете още...

Грипна епидемия! Какви билки да ползваме?

4 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

5 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

ЕРЕМИЯ ПРАЗНИК

АНГЕЛИКА-АРХАНГЕЛИКА

ОШИРЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО ПРИ АЛЕКС ОРБИТО

ИЗЦЕЛЯВАЩАТА ГЛАГОЛИЦА - ДОБРИЯТ ДУХ

УПОВАНИЕ

ЛЕСНОТО РАЖДАНЕ, БИЛКИТЕ И ГЛАГОЛИЦАТА

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част III

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част II

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ

СЛЪНЦЕГЛЕД

Очаквайте: ПАЗАЧЪТ НА СТИХИИТЕ от Емил Елмазов

ЛЮБОВНА ПОЕЗИЯ от ЕВГЕНИ ЕЛМАЗОВ

ЕМИЛ  ЕЛМАЗОВ - ЛЕЧИТЕЛЯТ НА ДУШИ

ЛЕК ПЪТ, МАЙСТОРЕ

ВСЕКИ Е СВОЙ СОБСТВЕН ЛЕЧИТЕЛ