ТАЙНИ БОГОМИЛСКИ УМЕНИЯ №10

21 януари 2017 05:18

10. Здравей Здраве в Габрово ТАЙНИТЕ ЗНАНИЯ СТАВАТ ЯВНИ СЕДЕМ ДНИ ДО габровската реплика на ФЕСТИВАЛА "Здравей Здраве" - 28-29 януари.

ЗА БОЛКАТА И СПАСЕНИЕТО ОТ НЕЯ
Растенията знаят всичко за хората.
Ако ЗЕЛЕНИКАТА ви успокоява болката, в Зеления свят на растенията вие се водите като „добър човек“, днешен богомил.
Много човеци днес страдат от неосъзнавана тъга, чиито извор са лошите предчувствия. На физическо ниво това тихо, незабележимо отвън страдание, може да започне със зъбобол. Много зъбобол има днес по света. Искало ни се е да захапем една голяма несправедливост или виновниците за един личен или народен провал. Да захапем и да стиснем. Възпитани сме в човеколюбие, в състрадание, а наоколо се върши обратното. Нагло и всекидневно. Стискаме зъби в съня си, но орехът е костелив. Борбата в просторите на подсъзнанието завършва с травма, може и с паническо разстройство, а на физическо ниво започва с кариес, кървене на венците, разклащане на зъби, гангрена – все прояви на личното телесно безсилие. Има лек срещу тази болка и той е в разтварящия, разнасящия импулс на лечебната зеленика (Vinca minor). Откъсваме десетина листенца от нея, те са ципести и вечно зелени. Слагаме ги в една чаша изворна вода, която е завряла и още е гореща. На сутринта прецеждаме течността и я прехвърляме в тъмно стъкло. Приемаме от нея по седем капки, разтворени във вода, сутрин и вечер преди хранене. Още след втория-третия прием е възможно да ни заболи цялото тяло. Това трае десетина минути, до половин час. После първо ни отболяват зъбите и всяка телесна болка тръгва да излиза. До седмица-две остават само следи от нея. Може и по-бързо. Запишете, запомнете, предайте. На този свят безвредните обезболители се броят на пръсти. Химическите аналгетици, с които сега успокояваме болката, са убиващи отрови.
Когато причиняваме някому болка, физическа или душевна, лечебна зеленика (другото ѝ име е зим-зелен), се отдръпва от нас. Растенията знаят всичко за хората. Ако нашата болка не преминава, трябва да мислим дали постоянно не причиняваме някому същото. Всичко във Вселената е свързано, всичко се съобщава. Душите си отиват от този свят и се връщат и никой не може да бъде сигурен дали нараненият от думите, от ръцете или оръжието му не е бил някога, много отдавна, негов родител или негово дете!
Винаги, когато разказвам за зелениката, си мисля колко е милостива природата към нас. Къде ли го няма този зим-зелен: в гората, в двора, даже в града под балкона ви. Той знае колко болки ходят по хората и все по не се пести да се появи навсякъде. Неговите събратя, растенията от същото семейство, се срещат тук-таме и не се трудят особено да се разстилат върху лицето на Земята. Значи такава е нуждата от тях.

За днес - толкова. Утре пак. И до фестивала - всеки ден и все така. Чудесата на "добрите хора", на врачовете, дълбоко подхранили вярата си със знание.

Писа рука Емилова

Препоръчани продукти

Купи всички Зимзелен
Прочетете още...

Грипна епидемия! Какви билки да ползваме?

4 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

5 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

ЕРЕМИЯ ПРАЗНИК

АНГЕЛИКА-АРХАНГЕЛИКА

ОШИРЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО ПРИ АЛЕКС ОРБИТО

ИЗЦЕЛЯВАЩАТА ГЛАГОЛИЦА - ДОБРИЯТ ДУХ

УПОВАНИЕ

ЛЕСНОТО РАЖДАНЕ, БИЛКИТЕ И ГЛАГОЛИЦАТА

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част III

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част II

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ

СЛЪНЦЕГЛЕД

Очаквайте: ПАЗАЧЪТ НА СТИХИИТЕ от Емил Елмазов

ЛЮБОВНА ПОЕЗИЯ от ЕВГЕНИ ЕЛМАЗОВ

ЕМИЛ  ЕЛМАЗОВ - ЛЕЧИТЕЛЯТ НА ДУШИ

ЛЕК ПЪТ, МАЙСТОРЕ

ВСЕКИ Е СВОЙ СОБСТВЕН ЛЕЧИТЕЛ