ТАЙНИ БОГОМИЛСКИ УМЕНИЯ №8

19 януари 2017 06:17

8. Здравей Здраве в Габрово
ТАЙНИТЕ ЗНАНИЯ СТАВАТ ЯВНИ
ДЕВЕТ ДНИ ДО габровската реплика на ФЕСТИВАЛА "Здравей Здраве" - 28-29 януари

ЗА БОЛЕСТИТЕ НА ДУШАТА
За БЕЛИЯ ИМЕЛ има древни знания, но като лечебно растение той е бил забравян за цели епохи и преоткриван в тежки времена. Тежки времена за лечителите са онези, в които се увеличавали твърде епилепсията, шизофренията, неврастениите, хипертонията, невралгиите и т.н. Тогава се връщало вниманието към това паразитно растение. Лошо го нарекох, дано ми прости. Неговото обитание – в клоните на върби, брези, дъбове, тополи, ще рече между небето и земята, било причината да се мисли, че белият имел действа като посредник между силата на сътворението и силата на разрушението. Първата се търсела в листата, които се изсушавали на слънце и добивали ярки жълто-зелени отенъци, а втората – в цветовете и плодовете му, които оставали отровни, независимо от изсушаването. Затова, когато беряли бял имел богомилските врачове го правели в пълна тишина и никога не оставяли отчупеният клон да докосне земята. Растението трябвало да остава винаги между двете сили и никоя от тях не бивало да се чувства пренебрегната. На днешен език това означава съхраняване на вибрационния код. След обирането на листата изсъхналите плодчета и цветове, се окачвали на същото дърво, от което били отделени. Това е важно и задължително в случая поведение на Мага. (Можем да го разберем от гледна точка на теоремата на Бел в квантовата физика за двете частици от една система, които остават завинаги свързани помежду си, независимо от раздалечаването им във Вселената. Ако са електрони, при промяна посоката на спина на единия, непременно се променя и посоката на въртене при другия.)
Листата после се накисвали във вино, в стъклен съд и се оставяли две седмици на тъмно място. От прецеденото вино болният приемал само по четири капки сутрин на гладно. На единайстия ден лечението приключвало. Най-често със силно подобрение. Прекъсвало се за 14 дни и при следващото намаляване на луната се подемало отново. Винаги при намаляваща луна. Така е в езотеричната медицина и днес. И най-често при спазване на завещаните условия – лечението е успешно. Дано и на вас Добрият Бог да даде тази радост, ако ви е нужна.

За днес - толкова. Утре пак. И до фестивала - всеки ден и все така. Чудесата на "добрите хора", на врачовете, дълбоко подхранили вярата си със знание.

Писа рука Емилова

Препоръчани продукти

Купи всички Бял имел (стрък)
Прочетете още...

Грипна епидемия! Какви билки да ползваме?

4 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

5 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

ЕРЕМИЯ ПРАЗНИК

АНГЕЛИКА-АРХАНГЕЛИКА

ОШИРЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО ПРИ АЛЕКС ОРБИТО

ИЗЦЕЛЯВАЩАТА ГЛАГОЛИЦА - ДОБРИЯТ ДУХ

УПОВАНИЕ

ЛЕСНОТО РАЖДАНЕ, БИЛКИТЕ И ГЛАГОЛИЦАТА

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част III

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част II

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ

СЛЪНЦЕГЛЕД

Очаквайте: ПАЗАЧЪТ НА СТИХИИТЕ от Емил Елмазов

ЛЮБОВНА ПОЕЗИЯ от ЕВГЕНИ ЕЛМАЗОВ

ЕМИЛ  ЕЛМАЗОВ - ЛЕЧИТЕЛЯТ НА ДУШИ

ЛЕК ПЪТ, МАЙСТОРЕ

ВСЕКИ Е СВОЙ СОБСТВЕН ЛЕЧИТЕЛ