ГЛАГОЛИЦАТА, С КОЯТО МОЖЕМ ДА ТВОРИМ ДУШАТА СИ

26 февруари 2019 13:20

Епизод №14

Време е да се обърнем към още един случай, в който глаголически изписаната дума изцеление  не донася очакваното въздействие на М.Г. Напротив, оказват се смущаващи промени. М.Г. обаче не се отказва, не изхвърля първото си ръкописно запознанство с божествената азбука, а продължава по формулата на нашия експеримент (наричаме я ТРИТЕ „В“): ВЯРА-ВОЛЯ-ВЪОБРАЖЕНИЕ.
То ще рече:

  • 1. Вярвам в това, което съм започнал.
  • 2. Имам воля да го доведа до край.
  • 3. Тренирам въображението си, за да закрепя в съзнанието си онази мисъл-форма, която изразява пожеланата от мен по-благоприятна  реалност.

Ето сега и нейния разказ, този път твърде лично отправен към мен.

М.Г.: „Здравейте, г-н Елмазов. В последно време не ползвам често фейсбук и влизайки наскоро проследих Вашия профил. Разбира се, това, което открих веднага ме плени при все, че на Рождество Христово ми подариха лист с глаголицата, който стоеше на дивана и се чудех как да го използвам. Разглеждах символите, двоумях се дали да ги рисувам или пък да изобразя някой от тях върху дъската за рязане с рапидограф. И ето, че Вие ме вкарахте в пътя на глаголицата по начин, който е  присъщ на моята индивидуалност. Започнах "изцелението" в период, различен от този на общия експеримент, който водите с много други участници във Фейсбук.

Малко предистория: от 7 месеца насам ставам всяка сутрин преди изгрева на Слънцето/на пръсти на едната ръка се броят утрините, в които не съм спазила това/. Само че през тези 7 дни, нощувайки върху символите, сутрин ми бе приятно да си постоя в леглото, нещо което правех в съботите и неделите на студентските си години. Започнах да чувствам промени в тялото ми - едно цялостно неразположение и засилен апетит. Към това взе да ми се струва, че съм  подпухнала и задръстена... Интуитивно водена, пожелах да продължа, като към лисчето с "изцеление", добавя следния текст: „БОГ МОИ, ИСЦЕЛИ МЕ С ТВОЯТА СИЛА НА ЛЮБОВТА ОТ ПОГРЕШКИТЕ, КОИТО СЪМ НАПРАВИЛА. ГОСПОДИ, ДА ДОЙДЕ ТВОЯТА МИЛОСТ НАД МЕН...“

 След три нощувки върху символите съчетани тъй, с три правoписни грешки, почувствах невъобразими болки по цялото тяло, на различни места, сякаш съм побрана в счупена кукла на конци. Сънят ми стана кратък и предостатъчен, събуждах се посред нощ, наспана, след сънища, в които влизах осъзнато, ясно разибирайки, че не съм напълно в тялото си и в леглото си, а в онова друго пространство. Много интересен и отчетлив биваше преходът между будността и съня ми. Просто няма как да опиша преминаването на тази финна граница между двете състояния, която може само да се изпита, почувства. И продължавам така. За пръв път съм с такава чувствителност и будност на съня. Предполагам, че ако се потрудя и постоянствам бих могла да бъда в пъти по осъзната в сънуването. Хубаво ми е да мисля за това. И тъй, благодаря за посоката, която отправихте, аз продължавам с експериментите. Желая Ви здраве.“

Мисля, че М.Г. ни дава идея: дали интуитивни прибавяния към думата изцеление, когато се почувства нужда от това, няма да се окажат благодатен път за оширяване възможностите на този лечебен метод. Една пътека, по която колективното въздействие може да се изтънчи до лично целебно преживяване. Трябва да поработим и в тази посока.

Но за това – утре.

Продължаваме по формулата ТРИТЕ „В“.

Необходим послепис. В добавената си молитва М.Г. изписва думата ИЗЦЕЛЕНИЕ по руски: ИСЦЕЛЕНИЕ . Така иска или не, използва две от най-силните букви на глаголицата – И   и С . Защо най-силни, защото  са изградени  от двата най-древни символа на християнството – кръга и равностранния триъгълник без никакави добавки и примеси. Изписани една до друга двете букви изразяват символно Исус или името Христово. . Ще рече, в правописа на съкровената за нас дума руският език е съхранил код за една по-висока духовност. Можем само да гадаем дали хилядолетното постоянно използване на думата се е отразило и върху поведението на народите, но видимо днес руснаците са по-духовните, а ние сме по-земните. Върху това ще разсъждаваме отделно. Надявам се и на нови свидетелства от М.Г., защото ми се струва, че поради нейната неволна „граматическа грешка“ тя е литнала над обичайните за нашия егрегор сънищни преживявания и се е наложило да се види отстрани - как не е „напълно в тялото си и в леглото си, а в онова друго пространство...“

Всеки е добре дошъл тук с мислите си за глаголицата, с постиженията си при нейната целебна употреба и разсъжденията си върху тях.

Бъдете здрави!

ПРОСВЕТЛЕНИЕБЛАГОДАРЯ

Нека да съзерцаваме тази благодарност към Абсолюта, изписана глаголически от ръката ни преди всяко начинание, с което искаме да пресътворяваме душите си.

Емил Елмазов

Прочетете още...

Грипна епидемия! Какви билки да ползваме?

4 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

5 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

ЕРЕМИЯ ПРАЗНИК

АНГЕЛИКА-АРХАНГЕЛИКА

ОШИРЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО ПРИ АЛЕКС ОРБИТО

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XIII (край)

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XII

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XI

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част III

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част II

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ

СЛЪНЦЕГЛЕД

Очаквайте: ПАЗАЧЪТ НА СТИХИИТЕ от Емил Елмазов

ЛЮБОВНА ПОЕЗИЯ от ЕВГЕНИ ЕЛМАЗОВ

ЕМИЛ  ЕЛМАЗОВ - ЛЕЧИТЕЛЯТ НА ДУШИ

ЛЕК ПЪТ, МАЙСТОРЕ

ВСЕКИ Е СВОЙ СОБСТВЕН ЛЕЧИТЕЛ