ГЛАГОЛИЦАТА И ОКЕАНЪТ В НАС

06 март 2019 12:52

Възможен ли е краят на още едно страдание със силата на волята ни, с активиране на вниманието ни и с кодовете на древната ни писмена?

Епизод №17

Подвижният воден кристал, наречен човек, бива да знае повече как да се отнася към онези 60-80 % вода, които неизменно носи със себе си. При Живата Земя или в Земния течен кристал се открива същото съотношение между суша и вода. Как си взаимодействат двата кристала – големият и малкият, какви светлини обменят и доколко при промяна на отблясъците и помръкванията в едния настъпват промени и в другия – това е знание, към което осъзнатият човек не е спирал да се стреми. Постигали са го Посветените.

   Кръговратът на водата в организма не е много по-различен от кръговрата на водата в останалата природа. Свързани в индуктивно единство те поддържат Вселенския Воден елемент в равновесие, заложено от Твореца. Хармонията между тях е толкова важна за живота, колкото благозвучието в музиката. Загуби ли се тази хармония идва болестта.

Водата и луната винаги са имали някаква тайнствена зависимост, с която старите майстори на лечебното изкуство са се съобразявали. Не е за чудене, че ако трябва да се изведе болестотворно задържана вода в организма, независимо от мястото и причините, резултатът идва по-лесно при намаляваща луна, която налага в земния свят центробежен импулс. За лечителя остава не да се противопоставя, а да подсили това състояние на разнасяне, разтваряне, в което природата без друго ни поставя.

И тъй, при патогенно натрупване на повече течности в организма медицината предлага диуретици. Но има възможност това да се случи и без да се приемат химически субстанции, без да се понасят техните странични действия. Можем ли наистина с предлагания метод да отблокираме работата на органи, притиснати от неизведени ликвори.

Тук във времената е изкристализирала една семантично непонятна, но звуково силно въздействаща формула - ХИШЕН, ИГИС, МАНТИС

Написана слято на глаголица


(Хишенигисмантис на глаголица)

 тя добива архитектоника, която ни поразява със своята действеност.

Често диуретиците не помагат при по-трайно задържане на вода в белите дробове, например. Налага се пункция, с други думи оперативна намеса за извеждането й. Болезнено и временно решаване на проблема.

В този случай е разумно да повикаме на помощ глаголицата-чудодейница, да изпробваме първо нейната сила. Нали тя е създадена, за да носи небесния отпечатък на съвършенството и да го налага върху земните процеси, които имат нужда от акордиране. Ще постигнем ли и този път чистота посредством възвръщане на равновесието между водата в нас и световния океан, ще изведем ли от себе си блатото, за да се върнем към резонансното регулиране на Водния ни елемент? Да опитаме.

С химикал изписваме на всяко от стъпалата си съхранената семантична формула:


(Хишенигисмантис на глаголица)

Когато имаме възможност излизаме боси по тревата в двора. За градските жители може и в парка. Всеки ден по десет минутки. На третия ден промените трябва да тръгнат. До седмия ден вътрешното блато бива да е пресушено. Народният опит показва това. А вашия опит?

Пишете. Споделяйте. Помагайте на другите да се върнат към една забравена, но незагубена благодат.

Утре продължаваме!

Емил Елмазов

Прочетете още...

Грипна епидемия! Какви билки да ползваме?

4 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

5 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

ЕРЕМИЯ ПРАЗНИК

АНГЕЛИКА-АРХАНГЕЛИКА

ОШИРЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО ПРИ АЛЕКС ОРБИТО

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XIII (край)

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XII

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XI

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част III

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част II

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ

СЛЪНЦЕГЛЕД

Очаквайте: ПАЗАЧЪТ НА СТИХИИТЕ от Емил Елмазов

ЛЮБОВНА ПОЕЗИЯ от ЕВГЕНИ ЕЛМАЗОВ

ЕМИЛ  ЕЛМАЗОВ - ЛЕЧИТЕЛЯТ НА ДУШИ

ЛЕК ПЪТ, МАЙСТОРЕ

ВСЕКИ Е СВОЙ СОБСТВЕН ЛЕЧИТЕЛ