ДНА, ДНА, В ДЪН ЗЕМИ ДА ИДЕШ!

14 февруари 2018 13:32

Богомилски магически практики
Ненужно за неукия
В богомилските времена името на артрита е ДНА и тази дума бива да се възприема в мъжки род. Поне така се разбира от съхранената молитва срещу болестта.

"Господи, Исусе Боже наш, помилуй този човек, който вопие към тебе, защото дна има сто и тридесет нокти. И не му давай да пакости, Господи, нито на ръце, нито на крака, нито на цялото тяло, но да стои на едно място и да бъде вързан. Хишен, игис, мантис. Дна, дна, дна, ако се развържеш в дън земи да идеш. Пресвета Богородице, помилуй Божия раб (примерно Иван) в името на Отца и Сина и Светия дух. Хишен, игис, мантис."
Молитвата е подсилена с вибрация от три думи. Дали те са от първоезика на човечеството или са нещо от локалния мистичен фолклор, не ми се дава да проумея. Знам само, че при някои от моите пациенти, които я изрекоха под орех и прибирайки се в къщи обмазаха болните стави със сока от този орех, тя проработи. Чудесата на античността, пренесени в Средновековието нямат край...
А сокът от орех се прави така. Разравя се един по-тънък корен и се напъхва в сътклена бутилка с олио или зехтин. Гърлото се уплътнява внимателно с тесто и бутилката се заравя за две седмици. Толкова време е достатъчно олиото да се изсмучи от корена, а орехът с благодарност и в замяна да напълни бутилката със сок от здравата си тъкан. Растенията знаят всичко за хората, та и сокът за всеки излиза различен. Доктор орех знае какво прави. Като се прибереш у дома и обмажеш артритните стави, болката отминава с дните. Този резултат медицината не го е обяснила до сега и го нарича Ефекта Плацебо.
Ако живеете някъде в почти обезлюдените територии на страната ни, ако най-близката болница е на 50 километра от вас, ако нямате здравна осигуровка, пък са ви останали пари само за хляба, запомняйте всяка сакрална дума от едни добри хора и я изричайте, ако ви потрябва.
Хишен, игис, мантис."
Писа рука Емилова

Прочетете още...

Грипна епидемия! Какви билки да ползваме?

4 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

5 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

ЕРЕМИЯ ПРАЗНИК

АНГЕЛИКА-АРХАНГЕЛИКА

ОШИРЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО ПРИ АЛЕКС ОРБИТО

ИЗЦЕЛЯВАЩАТА ГЛАГОЛИЦА - ДОБРИЯТ ДУХ

УПОВАНИЕ

ЛЕСНОТО РАЖДАНЕ, БИЛКИТЕ И ГЛАГОЛИЦАТА

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част III

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част II

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ

СЛЪНЦЕГЛЕД

Очаквайте: ПАЗАЧЪТ НА СТИХИИТЕ от Емил Елмазов

ЛЮБОВНА ПОЕЗИЯ от ЕВГЕНИ ЕЛМАЗОВ

ЕМИЛ  ЕЛМАЗОВ - ЛЕЧИТЕЛЯТ НА ДУШИ

ЛЕК ПЪТ, МАЙСТОРЕ

ВСЕКИ Е СВОЙ СОБСТВЕН ЛЕЧИТЕЛ