СИМПТОМИТЕ НА ПОРТАЛНАТА ВЕНА

04 септември 2018 05:39

 

VII-ти епизод от поредицата ПОГЛЕД КЪМ НАЧАЛОТО

Година III, брой 19 (43), 1993г.

 

Описанието в настоящата статия е непознато в практиката на народната и научна медицина.

Една от най-главните причини за болестта артрит е възпалението или спазмите на порталната вена /вената, която свързва тънките черва с черния дроб/. В някои случаи тази вена може да бъде притисната от малко туморче или пък от втвърдени мазнини. Понякога тя може да се засегне от местна невроза, която също ще й причинява постоянно възпаление. От споменатите смущения на порталната вена човек не усеща болка в дясната половина на корема, където е нейното местоположение. Порталната вена не е снабдена с нерви и няма инервация.

Соковоте, които тънките черва просмукват от консумираните храни преминават през порталната вена и постъпват в черния дроб, който обезврежда отровите от консумираните храни. При смущения на порталната вена соковете в тънките черва малко се застояват, при който застой човек не усеща подуване в корема или други смущения. Соковоте постъпват в черния дроб на вълни - неритмично. Застоявайки се в тънките черва, макар и за кратко време, в организма се получава едно вътрешно самоотровление, тоест токсичност, която не е пагубна за живота на човека, няма нищо страшно.
Ще му причинява една постоянна отпадналост. Дори и 12 часа да е спал през нощта, при положение, че не страда от безсъние, през деня, все ще му е едно криво, дремливо и ще се чувства отпаднал. Ако тези смущения на порталната вена останат дълго време неотстранени, то в организма на човека споменатите отрови се застояват с месеци и години, отлагат се нови и именно те възпаляват ставите, също и много вътрешни органи и нерви. В това време всички клинични изследвания могат да бъдат положителни, тоест да свидетелстват за една здравословност.
   Научната медицина не изучава порталната вена като самостоятелна болестна единица. За много болести тя пише в учебниците, че са с неизяснена етиология /наука за причините на болестите/. Така е най-лесно да се каже. Аз казвам, че за всяка болест има причина. Трябва да се стремим да разгадаваме тайните на природата относно етиологията на болестите.
   Според моето становище трябва да се лекува не артритът, а порталната вена, която в следствие на споменатите смущения при функционирането си го причинява.
   Радиацията от експлозията на атомната централа през 1986 година в Чернобил причини възпаление на порталната вена у много деца и възрастни. Порталната вена може да се възпали и от нитратите, които ги има в изкуствено торените плодове и зеленчуци. Преди 2000 години може би възпаленото на порталната вена да е било извънредно рядко явление.


ЛЕЧЕНИЕ

   Порталната вена ще се лекува на три етапа:
   Първи етап - маже се дясната половина на корема /под последното предно дясно ребра и под него надолу/ тънко с олио или зехтин и върху мазнината - с газ за осветление, за да се отстрани евентуално едно предтуморно или туморно състояние 9+3+9 вечери /9 вечери се маже, 3 дни се почива и след това отново 9 вечери се маже/. Намазаното да престоява по 12 часа върху тялото. Преди Всяко намазване мястото, което ще се маже се почиства с чисто памучно парцалче, напоено в поносимо топла вода без сапун, с друго сухо такова се подсушава и намазва. Не е задължително преди или след всяко намазване да се прави хигиенна баня, но когато се прави такава, трябва да се изчака да изминат 12 часа от намазването.
   Втори етап - маже се дясната половина на корема с мехлемче аескувазин от аптеката и върху него тънко с олио или зехтин, за да се омекотябат и отстранят евентуално отложени втвърдени мазнини.
   Продължителността на лечението и начинът на почистването е както при първия етап.
   Трети етап - маже се дясната половина на корема с отварка от описаните билки и допълнително намазване върху тях тънко с олио или зехтин.

   1. цвят от червен глог - 2 суп. лъжици
   2. стрък трицветна теменуга - 2 -"-
   3. стрък жъпт кантарион - 2 -"-
   4. цвят слез горски - 2 -"-
   5. стърк синя тинтява - 2 -"-
   6. листа смокиня - 2 -"-
   7. листа розмарин - 2 -"-
   8. листа живовлек теснолист - 2 -"-

   Всички посочени супени лъжици билки се слагат в 0,5L завряла вода и се варят 15 минути. Киснат 1 час и се прецеждат. С малка част от прецедената отварка /1-2 супени лъжици/ се изплаква едно зелено шише, останалата част се налива в шието, затуля се с коркова или пластмасова тапа и се съхранява в хладилник до 21 дни. Лечението започва не след 21 дни, а веднага.
   Важно! - Отварката да не се смесва с олио или зехтин, а последователно се намазват, като най-напред се намазва с отварката, върху нея се намазва тънко с олио или зехтин и най-отгоре още веднъж с отварката. Последната се получава в малко количество и трябва да се икономисва, като се маже не с шепи или с памук, напоен в нея, а само с пръсти. Същата отварка и олио или зехтин задължително да се маже гушата, областта на черния дроб /под дясната гърда/, двата бъбрека и областта на далака.
   Начинът на почистването и продължителността на лечението е както при първи етап. При третият етап лечение се отстраняват спазмите и възпалението на порталната вена. Последната никога не може да се лекува чрез вътрешно приемане на билкови отварки, аптекарски сиропи, хапчета, с биене на инжекции, а само чрез външно намазване със специално приготвен мехлем от пчелен восък и билки или с описаният уникален метод в настоящата статия.


ПАРОДОНТОЗА

   В следващите редове разяснявам механизма на пълното и трайно излекуване на болестта пародонтоза дори в най-тежката й форма.
   При пародонтозата се получава атрофия на венците, които впоследствие се разклащат. Венците атрофират защото не се подхранват достатъчно с кръв. Причината за това недостатъчно кръвооросяване на венците с кръв ще се търси в мозъка на болния от тази болест. В мозъкът му е разстроена работата на центъра, ръководещ кръвооросяването. В повечето случаи този център е притиснат от разширени кръвоносни съдове, получени като последица от прекаран стрес, сепване, уплаха и в по-редки случаи получени върху него спазми като последица от прекомерно тежък физически или умствен труд.
   Според научната медицина в мозъка на човека няма център на кръвооросяването и център на алергията. Според мен такива центрове има.
   Анатомически мозъкът на човека не е изучен до съвършенство от научната медицина. За някои центрове в мозъка все още е неизвестно каква функция изпълняват.
   Споменатата болест пародонтоза може да се излекува напълно и трайно, дори и в най-тежката й форма /когато всички зъби са се разклатили/, като с отварка от билки и допълнително намазване с олио или зехтин на тънък слой се минава по гръбначния стълб и най-важното по половите органи външно, а с отварка от билки по друга рецепта и допълнително намазване върху нея с олио или зехтин тънко се мажат двата бъбрека и порталната вена /дясна половина на корема/
   Продължителността на лечението е два курса по 18 дни /всеки курс е от 9+3+9 вечери/. След първия курс от 9+3+9 вечери се почива 7-10 дни и пак се повтаря от 9+3+9 вечери.
   При описаният начин на лечение на порталната вена, както и за други заболявания намазването се извършва един път дневно, именно само вечер преди лягане.
   Като се мажат половите органи, мазнината отвежда част от лечебността на билковата отвара /а може би това да става и по рефлекторен път/ до междинният мозък /диенцефалон/, в който според мен се намира центърът, ръководещ кръвооросяването на всички вътрешни органи и на кожата.
   След като измине един месец и половина от първото намазване на половите органи, болният започва да чувства, че му се заякчават венците, защото тогава се възстановява нормалната работа на споменатия център и кръвооросяването се подобрява не само на венците, а и на ходилата на краката, пръстите на ръцете, на целия мозък и на всички части на тялото.
   При това лечение, особенно като се мажат половите органи, се получава поносима лечебна реакция, която се изразява с отпадналост на цялото тяло от 5-7 дни. При това се получава и едно естествено подмладяване.
   Чрез намазване на половите органи и гръбначния стълб със съответни отварки и допълнително намазване с олио или зехтин също може да се излекуват напълно и трайно всички видове алергии и страхови неврози, също и шипове /лекува се центърът на водно солевата обмяна, който се намира в междинния мозък/.
   Двете ми рецепти за пълното и трайно излекуване на най-тежката форма на паро-донтозата са регистрирани в Института за изобретения и рационализации в гр. София под № 95257 от 02 октомври 1991 година, като съм декларирал, че официално няма да ги разгласявам всред народа до одобрение на патента.

 

ГРИПЪТ

   В края на статията ще разясня нещо за грипа и как може най-ефикасно да се лекува.
   Грипът е вирусва болест. Тя може да мине дори и на крак, но последиците от нея са много лоши, защото грипният вирус като последица създава навици на нервите да правят спазми на кръвоносните съдове и те могат да измъчват човека до 7-8 месеца, дори до година и половина било то с болки, било без болки. Такива спазми много често засягат продълговатия мозък на човека и тогава се получава забавяне пулса на сърцето в едни случаи като че ли спира, а в други случаи пулсът може да бъде ускорен. При това се получава леко стягане в гърдите - наподобяващо задух, болки в тила и зашеметяване на главата, като че ли болният е пиян.
   След 2-3 месеца ще получи спазми от друг грип - може в колянна става, в жлъчни канали /с проява на дискинезия/, в щитовидна железа, ще я подуе и ще уплаши човека и ще си мисли че е получил /заболял/ от гуша или тумор върху нея. Може да се получат спазми на сърцевата обвивка и човек ще има усещане, като че ли му стягат сърцето на менгеме, може да се получат спазми върху очите, ушите, зъбите или на други органи.
   Когато се подучи описаната болка в тила и забавяне пулсът на сърцето се маже гръбначният стълб, при спазмите на очите, се мажат слепоочията. При болки в зъбите като последица от тези спазми се маже външно челюстта със запарка и допълнително намазване е олио или зехтин тънко, като по-долу е описаната запарка, с която се жабури през 2-3 часа, от нея една супена лъжица се задържа в устата 10 минути и се изплюва.
   Където са се получили спазми като последица от прекаран грип, може само за 7 вечери поред да се разрушат със запарка от една от следнитедве билки и допълнително намазване върху тях с олио или зехтин тънко.
   1. трицветна теменуга - Viola tricolor
   2. пчелник - Marubium vulgäre
   Една супена лъжица от билките се залива със 150 грама завряла вода /две супени лъжици от билките се заливат с 300 грама завряла вода/. Кисне 2 часа и се прецежда. Почистването на мястото, koето ще се маже и съхранението на запарката е както при билковата отварка за лечение на порталната вена.
   Описаните две билки са изпитани от мен и със сигурност заявявам, че те имат свойството да разрушават и премахват спазмите, получени след прекаран грип и така най-бързо се отстраняват болките.
   Същите билки може gа се приемат и вътрешно чрез отварка. Но след всеки прекаран грип човек трябва да пие по 20-30 дни от тези билки, за да отстрани последиците му, докато със същите билки само със 7 вечерно намазване спазмите и болките се отстраняват. Безспорно всеки човек ще предпочете най-бързия, най-краткия начин на лечението - чрез цамазване.
   Описвам една ефикасна рецепта за пиене, която може да излекува грипа в момента на появата му, а може да ce пие дори и профилактично /предпазно/. Билките в тази рецепта нямат температуропонижаващо свойство, но билката сребролистен очиболец има антибиотично свойство, лечебната динка има противомикробно свойствои в комбинация с пчелния мед, който също има противомикробно свойство унищожават грипния вирус и така понижават температурата с поло вин градус за 4 часа.

1. стрък лечеб. динка - 1 суп. лъжица
2. стрък сребролист очиболец -2 -"-
3. стрък трицветна теменуга - 2 -"-
4. стръг риган - 2 -"-
5. стрък мащерка- 1 -"-
6. листа градински чай - 1/2 -"-
7. плод шипка - леко счукани - 2 -"-

   В 650ml завряла вода се варят посочените супени лъжици билки всички заедно 10 минути. Киснат 20 минути и се прецеждат. Пие се 3-4 пъти дневно преди ядене по 150-200ml за възрастен, а за 2-4 го-дишно дете по 30-50ml. При всяко вземане обезателно да се подслажда с 1-2 супени лъжици пчелен билков мед.
Важно! При лечение с описаните начини да не се употребяват едновременно и алкохолни напитки /нито грам/, защото няма да има полза от лечението.

Николай ПЕТРОВ МИНКОВ,
народен лечител
Прочетете още...

Грипна епидемия! Какви билки да ползваме?

4 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

5 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

ЕРЕМИЯ ПРАЗНИК

АНГЕЛИКА-АРХАНГЕЛИКА

ОШИРЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО ПРИ АЛЕКС ОРБИТО

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XIII (край)

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XII

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XI

ИЗЦЕЛЯВАЩАТА ГЛАГОЛИЦА - ДОБРИЯТ ДУХ

УПОВАНИЕ

ЛЕСНОТО РАЖДАНЕ, БИЛКИТЕ И ГЛАГОЛИЦАТА

СЛЪНЦЕГЛЕД

Очаквайте: ПАЗАЧЪТ НА СТИХИИТЕ от Емил Елмазов

ЛЮБОВНА ПОЕЗИЯ от ЕВГЕНИ ЕЛМАЗОВ

ЕМИЛ  ЕЛМАЗОВ - ЛЕЧИТЕЛЯТ НА ДУШИ

ЛЕК ПЪТ, МАЙСТОРЕ

ВСЕКИ Е СВОЙ СОБСТВЕН ЛЕЧИТЕЛ