ГЛАГОЛИЦАТА И СЪРЦЕТО

16 февруари 2019 13:08

Епизод №9

Втора тема

До тук всички заедно се убедихме как можем да си помогнем с писмената на Бога при безсъние и кошмари. Ето едно последно споделяне на тази тема:

В.И.: „Моите преживявания с глаголицата. Ден първи: поставих на мен и на съпруга ми листчета с думата изцеление. Последва бързо заспиване, което рядко се случва с мен. Ден втори: безсъние. Последва неприятно преживяване, свързано с лични взаимоотношения. Интересното беше, че след толкова години заедно си изяснихме неща, които сме подтискали в себе си. Стана някакво ичистване на стари емоции. След което листчетата изпаднаха едно по едно някъде зад леглото. Не ги тъсих. Останаха си там. Ден трети, четвърти и пети: изпаднах като в безвъздушно пространство, изчезнаха емоциите ми, нямах дори мисли в главата си. Ден шести: поставих под възглавниците ни нови листове с думата изцеление, добавих имената ни и името на Исус на глаголица. Заспахме почти веднага дълбоко. На другия ден учудващо се обадиха хора, с които дълго време не бяхме в добри отношения. Ден седми: Легнахме си много рано. В 4 ч. се събудихме и съпругът ми каза: Отивам си? Kъде? - питам. В къщи - отговаря (ние сме от 20 години по чужбините). Аз продължих да спя и спях ли спях. Толкова дълго около 12 часа, не помня откога не ми се беше сручвало. Сънувах сън, в който избягах от тъмно пространство, някаква опасност ме грозеше там, излязох на светла улица. Когато се събудих, съругът ми пък легна да спи непрбудно. Това е до тук. Сега ще наблегна на глаголицата след всичко случило ми се. Навлизам в Нов свят на Светлина! Дълбоко благодаря.“

Има още стотици коментари, но те нека да си намерят място в книгата. А сега напред към втората тема – сърцето
.

В един средновековен молитвеник е записано: „Молитва против болки на сърцето, напиши и я носи:

Елам, селам, фарновиваре.

Добавя се още изричането: „Господи, развържи твоя раб (кажи му името) от сърдечната болкаСега и завинаги.“

Няма да обсъждам миговете, в които или ти слагат стенд, или умираш.Така е с днешния човек. Но нашите експерименти тъкмо с тази магическа практика, приложена навреме, ни изненадаха. Не искаме да бъдем наивници, но да се реем в полетата на древната мъдрост е наша страст.

В началото, изписването по този начин и поставянето на листа в горното джобче, до сърцето, не ни окуражи. После се обърнахме към глаголицата. При изписване на изречения тук не се оставят разстояния между думите, нито се използват запетайки. Позволени са само точките. И ето ви древното наричане, което положено върху бял лист хартия по правилата на глаголицата изглежда така:

Еламселамфарновиваре.

Е, колко много имаме да разказваме. Пробвайте, разказвайте и вие. Колко по нашироко се простира народният опит, толкова по-висока представителност добива той. Помогнете си при сърцебиене, аритмия, сърдечна недостатъчност, високо кръвно налягане и при всякакви страхове за сърцата си.

Продължаваме. Кодовете, съхранени в Божествената азбука ще ни се разкриват само ако приложим достатъчно воля и добромислие към нашите предци.

Емил Елмазов

Прочетете още...

Грипна епидемия! Какви билки да ползваме?

4 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

5 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

ЕРЕМИЯ ПРАЗНИК

АНГЕЛИКА-АРХАНГЕЛИКА

ОШИРЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО ПРИ АЛЕКС ОРБИТО

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XIII (край)

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XII

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XI

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част III

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част II

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ

СЛЪНЦЕГЛЕД

Очаквайте: ПАЗАЧЪТ НА СТИХИИТЕ от Емил Елмазов

ЛЮБОВНА ПОЕЗИЯ от ЕВГЕНИ ЕЛМАЗОВ

ЕМИЛ  ЕЛМАЗОВ - ЛЕЧИТЕЛЯТ НА ДУШИ

ЛЕК ПЪТ, МАЙСТОРЕ

ВСЕКИ Е СВОЙ СОБСТВЕН ЛЕЧИТЕЛ