ВТОРА БУКВА - ЗЕМЛЯ

11 февруари 2019 08:17

Епизод №4 - Земля

ЗДРАВЕНОСНАТА ГЛАГОЛИЦАТА –
говорещите букви,
ИЗЦЕЛЯВАЩИТЕ ДУМИ
Изоставеният дар на българите
До моите пациенти. Вече сме почти 300 човека. Спим трета нощ с листче под възглавницата, върху което всеки е изписал на глаголица думата ИЗЦЕЛЕНИЕ.

Не глупеем, нито сме невежи и суеверници. Иследваме. Общуваме с подсъзнанието си, което сканира и разчита „невидимата реалност“ неусетно за съзнанието ни. Наистина ли в подредените и изрисувани от Св. Кирил Философ кръгчета, триъгълници и чертици има втъкана сакрална сила, която можем да освобождаваме като изписваме глаголическите букви, като ги съзерцаваме и произнасяме. Като медитираме над тях.
ТРЕТА НОЩ
Да се поспрем върху буквата З земля. Елипсата наподобява орбитата, по която се движи земята. Клончето с плода, който я пресича и натоварва може да се разчита като земната благодат. С тази буква започва и думата здраве. Като че имаме подсказване – нашето здраве идва от земята. Раковски в своя „Ключ“ затвърдява исконното:
"ЖИВЕЙТЕ КАТО ЕДНО ЦЯЛО СЪС ЗЕМЯТА"....
безкрайната мъдрост на предците ни...
Време е да изречем и цялата глаголица, преведена на съвременен български език : „Помни буквите, учи да говориш! Добре е да живееш здраво на земята! Защото както хора мислите, наша е той опора. Изричай словото твърдо! Нагоре всеки да лети! Върви! Избягвай червея! Покорявай висотите! Ти мъж, ти юноша, вие хора! Човече! С ум и разум! Във вярна посока и с ясно съзнание! Напред! Слава!“.

Излята в тоя ред, глаголицата дала основание на някои учени да предположат, че в нея се скрива „верую-то” на някогашната ни твърде древна религия.
А ето я светинята ни и в стихотворна форма.

„Аз буквите познавам,
Говорят те "Доброто съществува”,
Живей като едно цяло със земята.
И не по-малко от нея ще си плодовит.

Каквото хора да си мислите,
наша ще е радостта
Кажи твърдо думите:
който се учи, хвърля божията светлина.

Въздигай духа си! Жъни (знание)!
Изправи се! Бъди! Извиси се!
Напред! С Божията помощ! Движи се!
Ти юноша, ти мъж, вие хора! “

Интересно, ако научим детето си на тези строфички дали няма да добавим нещо към жизнената му сила. Но това ще е един от следващите ни експерименти.
А сега да прочетем някои от споделените за втората и третата нощ преживявания:

Десислава Петкова: „Първият ден сънувах кошмар, може би моите вътрешни терзания. На вторият ден сънувах, че в Германия където сме ние много се търси една българска лечебна минерална вода със злато в нея.”

Здравка Радичкова: „Вярвам Ви, г-н Елмазов! Сънувам и записвам... Стават невероятни неща в съня...”

Боряна Бончева: „Здравейте гн. Елмазов. Написах и поставях под възглавницата си споделената от Вас дума изцеление на глаголица и сънувах ... Първия ден - имаше хора в дълги бели конопени роби, които бяха с гръб към мене на някаква поляна. Втората вечер зад гърба ми имаше мъж, който сякаш си играеше с косата ми, но всъщност ме лекуваше. Аз имам аневризма в мозъка и усетих, че сякаш някой човърка на точното място и ме лекува. Благодарих на сън и сега очаквам продължение на съня в третия ден. Благодаря Ви за споделеното знание.”

За тази нощ толкова. Да останат сили и за следващите нощи. Да бъдем упорити и да не оставяме едно полезно дело по средата. Царе сме на това.
ГЛАГОЛИЦАТА ни вика. Тя ни чака. Готова е да ни помага. Нека да почистим тревясалата българска пътека към Всесъздателя на Всичко.
Емил Елмазов

Прочетете още...

Грипна епидемия! Какви билки да ползваме?

4 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

5 стъпки към БОГОМИЛСКОТО ВИНО - "Мъжка ръченица"

ЕРЕМИЯ ПРАЗНИК

АНГЕЛИКА-АРХАНГЕЛИКА

ОШИРЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО ПРИ АЛЕКС ОРБИТО

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XIII (край)

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XII

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XI

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част III

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част II

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ

СЛЪНЦЕГЛЕД

Очаквайте: ПАЗАЧЪТ НА СТИХИИТЕ от Емил Елмазов

ЛЮБОВНА ПОЕЗИЯ от ЕВГЕНИ ЕЛМАЗОВ

ЕМИЛ  ЕЛМАЗОВ - ЛЕЧИТЕЛЯТ НА ДУШИ

ЛЕК ПЪТ, МАЙСТОРЕ

ВСЕКИ Е СВОЙ СОБСТВЕН ЛЕЧИТЕЛ