ПРОСТАТАТА, МЪЖЕ! БОГОМИЛИТЕ СА НИ ЗАВЕЩАЛИ СВОЯ ЛЕК!

12 март 2018 08:07

Пачата трева не върши работа САМО на пачите мозъци
(Ненужно за неукия)
НАРОДЕН УНИВЕРСИТЕТ
по висше билкарско изкуство

Като посрещна недоспал мъж в кабинета по ирисология, ако не са му зачервени очите от „винени пари“ още от прага ми е ясна диагнозата – проблеми с простатната жлеза. Напоследък доста мъже се оплакват, че лекарствата за различните възпаления на простатата не им действат. Ще изпреваря с 40 дни Международния събор „Духът на България“ във В. Търново, за да им предложа покой от болката или от нощните притеснения - да секат съня си на по час-два. Всъщност не аз ще го сторя, а онзи неизвестен богомилски врач, който с перо и вдъхновение е положил опита си върху стария пергамент. Пък може и да не е неизвествен, може да е Поп Богомил, Боян Мага, Василий Врач... Който и да е, благодаря му. И вие поблагодарете, ако съвета му просветли дните ви и успокои нощите ви. И тъй, 21-ва рецепта от Богомилския ЗЕЛЕЙНИК.
"При запушване на пикочните канали: листа от ряпа свари, отварата изпий, а листата, докато са топли, наложи под пъпа, привържи ги здраво и ще се отводниш. 
Ако не те хване, свари пача трева и изпий с вино..."
Тук имам място и време да обсъждам само втората част от рецептата. Българите са били конен народ, подбивали са чатала си върху гръбнаците на конете в стотиците километри походи. Нормално е мъжете да са усещали често жлезата като натъртена. Логично е жреците им още от древни времена да са имали и лек срещу тази увреда.

И тъй, в 200 г. сгорещено домашно червено вино (без добавени сулфити), поставяме две щипки надребнена пача трева. Варим на тих огън, докато виното се изпари наполовина. Желателно е да вдишаме няколко пъти от тези изпарения. После прецеждаме и изпиваме на малки глътки без да бързаме, като си представяме образа на растението. Можем да го помилваме мислено, можем да се разговорим с него. Процедурата е вечерна, после – сън.

Не бързайте да затворите страницата. Опознаването на цялостния образ и характер на билката и концентрацията върху полезните й свойства по време на употребата й увеличава многократно силата й на въздействие.

МАГИЧЕСКИ РАСТЕНИЯ
Съответствия между планетите и растенията са открити в древността от старите майстори на лечебното изкуство и това им е помагало да лекуват по-успешно с тях, отколкото ние днес.
Растенията, върху които Слънцето най-видимо отразява своето влияние, прехвърлят „слънчев нрав“ в хората, които ги използват по правилен начин. Обстоятелството, че техните цветове следят хода му от изгрев до залез, ги прави лесно разпознаваеми: слънчоглед, лавър, змийско мляко, пача трева...
ВТОРАТА ТРЕВА НА СЛЪНЦЕТО
Забравена, осмяна и запокитена в дъното на човешкото съзнание ПАЧАТА ТРЕВА пази търпеливо своите великолепни качества за всеки, който я преоткрие.
Пача трева (Polygonum aviculare L.)
СЕМ. POLYGONACEAE - ЛАПАДОВИ
Синоними: гъша трева, гъшеница, див фасул, кокошалина, пачина, свински троскот, троска трева, червенка
За нашите сънародници в чужбина ето и имената й на английски, немски, френски и руски:
A. Knotgrass, allsеed, armstrong
Н. Vogelknöterich
Ф. Aviculaire, Trainasse, renouée des oiseaux
Р. Буркун, горец птичий, спорыш
Въздействия на духовно ниво: „Който я докосва често или я носи в себе си си възвръща симпатията на планетата, под която се е родил. Така пачата трева става твърде полезна за белите дробове и освобождава затрудненото дишане. Лекува болести на сърцето и стомаха, ако се приема изсушена и по щипка в храната. Ако носиш постоянно корена й, ще се избавиш от болести на очите, а ако пиеш сока й, ще ти се яви страст и сила към любовните дела. На меланхолиците помага при кръв в изпражненията. От лудост ще те предпази, ако нощем я закрепваш на стомаха си и спиш тъй...” ( Алберт Велики)
На физическо ниво: Освен при възпаления на простатата в опита на древните българи е известна с полезното си действие при пясък и камъни в бъбреците и пикочния мехур, оттоците при бъбречни и чернодробни заболявания, при кървене от стомаха, червата и матката, при хемороиди и бяло течение.
Бере се сутрин, след вдигането на росата, при нарастваща луна, когато тя преминава през съзвездието Лъв, още по-добре, когато Луната и Слънцето си съвпаднат в този знак. Тогава е най-лековита и действа еднакво силно в споменатите направления.
ЛЯТНА АКАДЕМИЯ БИЛКАРИЯ включва в своята програма през месец юни 2018 г изучаването и упражнения за прилагане на тази магическа билка.
Пачата трева не е за пачи мозъци. Знанието за нея е излишно за неукия.
ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА НА Международния Форум "Българският Дух през вековете" във Велико Търново (13-15 април), ТРЕТИЯ ДЕН, НЕДЕЛЯ ОТ 9.00 в ИНТЕРХОТЕЛА, Заседателна зала.

Писа рука Емилова

Снимка:bilki.bg

Препоръчани продукти

Купи всички Пача трева (стрък)
Прочетете още...

ЕРЕМИЯ ПРАЗНИК

АНГЕЛИКА-АРХАНГЕЛИКА

ОШИРЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО ПРИ АЛЕКС ОРБИТО

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XIII (край)

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XII

СИБИРСКИ ЛЕЧЕБНИК XI

ИЗЦЕЛЯВАЩАТА ГЛАГОЛИЦА - ДОБРИЯТ ДУХ

УПОВАНИЕ

ЛЕСНОТО РАЖДАНЕ, БИЛКИТЕ И ГЛАГОЛИЦАТА

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част III

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ - част II

БОГОМИЛСКИТЕ СХВАЩАНИЯ

СЛЪНЦЕГЛЕД

Очаквайте: ПАЗАЧЪТ НА СТИХИИТЕ от Емил Елмазов

ЛЮБОВНА ПОЕЗИЯ от ЕВГЕНИ ЕЛМАЗОВ

ЕМИЛ  ЕЛМАЗОВ - ЛЕЧИТЕЛЯТ НА ДУШИ

ЛЕК ПЪТ, МАЙСТОРЕ

ВСЕКИ Е СВОЙ СОБСТВЕН ЛЕЧИТЕЛ